responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : ترجمه قانون در طب نویسنده : ابن سينا    جلد : 1  صفحه : 354

سبب مادى براى توليد بلغم، غذاهاى غليظِ مرطوبِ چسبندهِ سرد، مى‌باشد؛

سبب صورى براى توليد بلغم، قصور در پختن مى‌باشد؛

سبب غايى براى توليد بلغم، دو جنبه ضرورى و انتفاعى، كه پيش از اين گفته شد،

مى‌باشد.

خلط سوداء

سبب فاعلى براى توليد سوداى رسوبى (طبيعى)، حرارت معتدل مى‌باشد؛

سبب فاعلى براى توليد سوداى سوخته (ناطبيعى)، حرارت فراتر از اعتدال مى‌باشد؛

سبب مادى براى توليد سوداء، غذاهاى بسيار غليظِ كم رطوبت، و غذاهاى گرم از آن‌ [1] در توليد سوداء، بسيار توانمند مى‌باشند؛


[1] يعنى بسيار غليظِ كم رطوبت مانند بادمجان.

نام کتاب : ترجمه قانون در طب نویسنده : ابن سينا    جلد : 1  صفحه : 354
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست