responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : آيين شهردارى / ترجمه نویسنده : ابن اخوه، محمد بن محمد    جلد : 1  صفحه : 103

باب بيست و دوم در حسبت بر زولبياپزان‌

ديگ زولبيا بايد از مس قرمز خوب باشد. نخست بايد در آن نخاله بسوزانند و پس از سرد شدن با بوره سلق‌[1] بسايند. آنگاه دوباره روى آتش گذارند و اندكى عسل در آن بريزند تا بسوزد، سپس با گرد سفال آن را جلا دهند، بعد بشويند، و در اين صورت از چرك و كثافت تميز مى‌شود و مى‌توان آن را به كار برد.

آرد زولبيا بايد بهترين آرد باشد تا موجب سفيدى زولبيا شود، و بهترين روغن، روغن كنجد است كه با آن بايد بپزند و از روغن كاجيره كه شيرين است و آن را «دهن» مى‌خوانند بپرهيزند. پيش از پختن زولبيا بايد خمير آن عمل آمده باشد، و نشانه آن اين است كه از روغن كنجد بالا مى‌آيد، اما خمير فطير در ته ديگ مى‌ماند، و نيز خمير عمل آمده به صورت پاره‌هاى‌


[1] در متن بورق السلق آمده، بورق معرب بوره است كه در فرانسوى‌Borax گفته‌اند، ملح آبدار برات سديم است. بوره طبيعى مزه گس دارد و آن را ملح‌الصناعه نيز گويند( فرهنگ فارسى دكتر معين).

نام کتاب : آيين شهردارى / ترجمه نویسنده : ابن اخوه، محمد بن محمد    جلد : 1  صفحه : 103
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست