بدون عجله در فرو بردن لقمه غذا، آن را کامل میجوید
و از غذا خوردن لذت بیشتری خواهید برد.
هنگام غذا خوردن بیشتر از آنکه به سفره و
محتویات آن فکر کنید و ذهنتان مشغول به آن گردد، به لقمهای که
در دهان میجوید فکر کنید. در هنگام غذا خوردن آرامش خود را حفظ
کنید و از هیجان و جنجال دوری کنید. در هنگامی که
عصبانی هستید هرگز دست به غذا نزید. ابتدا آرامش خود را بهدست
آورید، (قدم زدن، دوری از محیط پرخاشگری، با آب سرد حمام
کردن یا وضو گرفتن و...) سپس رو به غذا آورید.
بهترین زمان برای قورت دادن لقمة غذا،
زمانی است که آن را به طور کامل جویده و با بزاق کافی مخلوط
کرده و مایعی نسبتاً رقیق تبدیل کرده باشید و بلع
آن آسان باشد.[1]
عمل خوب جویدن غذا باعث تحریک بیشتر
مرکز سیری در هیپوتالاموس مغز و احساس سیری
میشود. همچنین موجب ترشح کامل غدد بزاقی و هضم غذا و ضد
عفونی فضای دهان میشود.[2]
بعضی از غذاها را با سه انگشت دست راست (انگشت شست
به همراه انگشت اشاره و انگشت وسط) میل نمایید، این کار
باعث میشود که با برداشتن لقمههای کوچک در حدود نصف غذای
معمول احساس سیری کنید.[3]
کمتر نگاه کردن به صورت ديگران
یکی دیگر از آداب این است که در حال
غذا خوردن به صورت و دهان فرد مقابل نگاه نکنیم.
رسول خدا: ...وَقِلَّةُ النَّظَرِ فِي وُجُوهِ النَّاس؛ «در بیان آداب غذا خوردن...
و