باب نهم- در بيان اندازه قنطار و رطل و شقال و درهم 63
شقال (65) ضرب درهم (66)
باب دهم- در شناختن تراز و پيمانه و ذراع 67
قپان قبطى (68) وزنههاى ترازو (69) نظارت محتسب بر وزنهها (69) پيمانها (70) ذراع و انواع آن (71)
باب يازدهم- در حسبت بر علافان و آسيابانان 74
آرد خانگى (75)
باب دوازدهم- در حسبت بر نانپزان و نانوايان 77
نانپز خانگى (78)
باب سيزدهم- در حسبت بر بريانگران 79
كبابفروش (80)
باب چهاردهم- در حسبت بر لكانهپزان 82
باب پانزدهم- در حسبت بر جگرپزان و بوارديان 84
بوارديان (85)
باب شانزدهم- در حسبت بر سلاخان 87
قصابان (89) حيوانات حلال گوشت و حرام گوشت (90)
باب هفدهم- در حسبت بر كيپاپزان 93
باب هجدهم- در حسبت بر طباخان 95
باب نوزدهم- در حسبت بر كبابپزان 98
باب بيستم- در حسبت بر هريسهپزان 99
باب بيست و يكم- در حسبت بر ماهىپزان 101
باب بيست و دوم- در حسبت بر زولبياپزان 103
باب بيست و سوم- در حسبت بر حلواپزان 105
باب بيست و چهارم- در حسبت بر شربتسازان 109
شربت فقاع (117)
باب بيست و پنجم- در حسبت بر عطاران و شمعسازان 119
شمعسازى (115)
باب بيست و ششم- در حسبت بر فروشندگان 126
باب بيست و هفتم- در حسبت بر شيرفروشان 129
باب بيست و هشتم- در حسبت بر بزازان 131
باب بيست و نهم- در حسبت بر دلالان 135
باب سىام- در حسبت بر پارچهبافان 137