responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : الصلاة في الكتاب و السنة نویسنده : محمدی ری‌شهری، محمد    جلد : 1  صفحه : 80

294. عنهم عليهم السلام: أفضَلُ الصَّلاةِ ما طالَ قُنوتُها[432].

295. الإمام الباقر عليه السلام: القُنوتُ كُلُّهُ جِهارٌ[433].

296. إسماعيلُ بنُ الفَضل: سَأَلتُ أبا عَبدِ اللّهِ عليه السلام عَنِ القُنوتِ و ما يُقالُ فيهِ، فَقالَ: ما قَضَى اللّهُ عَلى لِسانِكَ، و لا أعلَمُ لَهُ شَيئًا مُوَقَّتًا[434].

297. الإمام الصادق عليه السلام: يُجزِئُكَ فِي القُنوتِ «اللّهُمَّ اغفِر لَنا و ارحَمنا و عافِنا و اعفُ عَنّا فِي الدُّنيا و الآخِرَةِ إنَّكَ عَلى كُلِّ شَي‌ءٍ قَديرٌ»[435].

298. أبو بَكرٍ بنُ أبي سَمال: صَلَّيتُ خَلفَ أبي عَبدِ اللّهِ عليه السلام الفَجرَ، فَلَمّا فَرَغَ مِن قِراءَتِهِ فِي الثّانيَةِ جَهَرَ بِصَوتِهِ نَحوًا مِمّا كانَ يَقرَأُ و قالَ: «اللّهُمَّ اغفِر لَنا و ارحَمنا و عافِنا و اعفُ عَنّا فِي الدُّنيا و الآخِرَةِ، إنَّكَ عَلى كُلِّ شَي‌ءٍ قَديرٌ»[436].

299. القاضِي النُّعمان: رُوّينا عن أهل البيت صلوات اللّه عليهم في الدعاء في قنوت الفجر وجوهًا كَثيرَةً، و من أحسنِ ما فيها و كلّه حَسن أن تقول: اللّهُمَّ إنّا نَستَعينُكَ و نَستَغفِرُكَ و نُثني عَلَيكَ الخَيرَ و لا نَكفُرُكَ، و نَخشَعُ لَكَ و نَختَلِعُ مِمَّن يَكفُرُكَ، اللّهُمَّ إيّاكَ نَعبُدُ و لَكَ نُصَلّي و نَسجُدُ و إلَيكَ نَسعى و نَحفِدُ، نَرجو رَحمَتَكَ و نَخشى عَذابَكَ، إنَّ عَذابَكَ بِالكافِرينَ مُلحَقٌ، اللّهُمَّ عَذِّبِ الكافِرينَ و المُنافِقينَ و الجاحِدينَ لِأَوليائِكَ الأَئِمَّةِ مِن أهلِ بَيتِ نَبيِّكَ الطّاهِرينَ، و أنزِل عَلَيهِم رِجزَكَ و بَأسَكَ و غَضَبَكَ و عَذابَكَ، اللّهُمَّ عَذِّب كَفَرَةَ أهلِ الكِتابِ و المُشرِكينَ، اللّهُمَّ اغفِر لِلمُؤمِنينَ و المُؤمِناتِ، و أصلِح يا رَبِّ ذاتَ بَينِهِم و ألِّف كَلِمَتَهُم و ثَبِّت في قُلوبِهِمُ الإِيمانَ و الحِكمَةَ، و ثَبِّتهُم عَلى مِلِّةِ نَبيِّكَ و انصُرهُم عَلى عَدُوِّكَ و عَدُوِّهِم، اللّهُمَّ اهدِني فيمَن‌

هَدَيتَ و تَوَلَّني فيمَن تَوَلَّيتَ و بارِك لي فيما أعطَيتَ و عافِني فيمَن عافَيتَ و قِني شَرَّ ما قَضَيتَ إنَّكَ تَقضي و لا يُقضى عَلَيكَ، و لا يَذِلُّ مَن والَيتَ و لا يَعِزُّ مَن عادَيت، تَبارَكتَ و تَعالَيتَ، لا إلهَ إلّا أنتَ، أستَغفِرُكَ و أتوبُ إلَيكَ، و أسأَلُكَ يا رَبِّ فِي الدُّنيا حَسَنَةُ و فِي الآخِرَةِ حَسَنَةً، و أسأَلُكَ أن تَقِيَنا بِرَحمَتِكَ عَذابَ النّارِ[437].

294. برترين نماز، آن است كه قنوتش طولانى باشد.

295. همه قنوتها، با صداى بلند خوانده مى‌شود.

296. اسماعيل بن فضل: از امام صادق عليه السلام درباره قنوت و آنچه در آن گفته مى‌شود، پرسيدم. حضرت فرمود: هر آنچه خداوند بر زبانت جارى كرد و براى آن چيز خاصى نمى‌دانم.

297. امام صادق عليه السلام: كافى است در قنوت بگويى: «خدايا ما را بيامرز و بر ما رحمت آور و به ما عافيت ده و از ما در دنيا و آخرت درگذر كه تو بر هر كار توانايى».

298. ابو بكر بن ابى سمال: نماز صبح را پشت سر امام صادق عليه السلام خواندم، هنگامى كه در ركعت دوم، قرائتش را تمام كرد با صدايى نزديك به بلندى صداى قرائتش گفت: «خدايا ما را بيامرز و بر ما رحمت آور و به ما عافيت ده و از ما در دنيا و آخرت درگذر كه تو بر هر كار توانايى».

299. قاضى نعمان: دعاهاى گوناگونى براى قنوت نماز صبح، از اهل بيت درودهاى خداوند بر ايشان باد به ما رسيده است. اين دعاها همگى زيبا هستند و از زيباترين آن‌ها اين است كه بگويى: خدايا ما از تو يارى مى‌جوييم و آمرزش مى‌خواهيم و نيكيهايت را سپاس ميگوييم و كفران نمى‌كنيم. برايت فروتنى مى‌كنيم و از آن كه به تو كفر مى‌ورزد، دورى مى‌گزينيم. خدايا فقط تو را مى‌پرستيم و براى تو نماز مى‌گزاريم و سجده مى‌كنيم و به خدمت تو شتابانيم. به رحمتت اميد داريم و از عذابت هراسانيم كه بى‌گمان به كافران مى‌رسد. خدايا كافران و منافقان و منكران اوليايت پيشوايان پاك خاندان پيامبرت را عذاب كن و بر آنان كيفر و سختى و خشم و عذابت را فرو فرست. خدايا كافران اهل كتاب و مشركان را مجازات كن. خدايا مردان و زنان مؤمن را بيامرز و ميان آنان را اصلاح كن و با هم الفتشان ده و ايمان‌

و حكمت را در دلهايشان بنشان و آن‌ها را بر دين پيامبرت ثابت بدار و در برابر دشمنان تو و خودشان ياريشان كن. خدايا مرا همراه با آنان كه ره نمودى ره بنما و سرپرستيم را همچون آنان كه سرپرستيشان را پذيرفتى بپذير و در آنچه به من بخشيده‌اى بركت ده و در ميان آنان كه عافيت داده‌اى، عافيتم بخش و از قضاى سوء خود، حفظم كن كه تو حكم مى‌رانى و بر تو حكمى نمى‌رود و آن كه تو دوستش دارى، خوار نمى‌شود و آن كه تو دشمنش دارى سربلند نمى‌گردد. تو مبارك و بزرگى، جز تو خدايى نيست، از تو آمرزش مى‌خواهم و به تو باز مى‌گردم و نيكويى را از تو اى پروردگار من، در دنيا و آخرت مى‌طلبم و از تو مى‌خواهم كه با رحمتت ما را از عذاب جهنم حفظ كنى‌[438].


[432] البحار: 85/ 206/ 22 نقلًا عن الذكرى.

[433] الفقيه: 1/ 318/ 944، السرائر: 3/ 586 كلاهما عن زرارة.

[434] الكافي: 3/ 340/ 8، التهذيب: 2/ 314/ 1281.

[435] الكافي: 3/ 340/ 12، التهذيب: 2/ 87/ 322 كلاهما عن سعد بن أبي خلف.

[436] الفقيه: 1/ 400/ 1189.

[437] دعائم الإسلام: 1/ 206؛ مصنّف ابن أبي شيبة: 2/ 213/ 3 عن عبد الملك بن سويد الكاهلي عن الإمام عليّ عليه السلام في قنوت الفجر إلى قوله:« إنّ عذابك بالكافرين ملحق».

[438] در مصنف ابن ابى شيبه اين دعا را به حضرت على نسبت داده و آن را تا« عذابت به كافران مى‌رسد» نقل كرده است.

نام کتاب : الصلاة في الكتاب و السنة نویسنده : محمدی ری‌شهری، محمد    جلد : 1  صفحه : 80
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست