responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : جامع المسائل نویسنده : فاضل لنكرانى، محمد    جلد : 1  صفحه : 475

سؤال 1807: ميت، پسر، دختر و دو نوه‌اى كه پدرشان قبل از او مرحوم شده دارد، آيا نوه‌ها از جدّشان ارث مى‌برند يا وجود عمو و عمه مانع مى‌شود؟

جواب: در فرض مسأله نوه‌ها از تركه جدشان ارث نمى‌برند. بلكه از تركه پدر خودشان ارث مى‌برند.

سؤال 1808: يكى از اقوام فوت كرده كه من هم شرعا وارث او محسوب مى‌شدم و بقيه وراث بدون حضور من اموال را تقسيم كرده‌اند و من نسبت به تقسيم اعتراض دارم. آيا تقسيم بدون حضور من صحيح بوده يا من حق اعتراض دارم؟

جواب: تقسيم بايد با رضايت و حضور همه شركا انجام شود. مگر اينكه بعضى از شركاء غايب باشند يا از حضور امتناع ورزند. كه در اين صورت بقيه با مراجعه به حاكم شرع و مراجع ذى صلاح و با نظر او اموال را تقسيم مى‌كنند. كه در اين صورت حق اعتراض ندارد.

سؤال 1809: زمين موروثى از شخصى به ورثه‌اش منتقل شده است. ورثه آن را بين خودشان تقسيم كرده‌اند. بعدا ثابت شده كه حصّه يكى از ورثه غصبى بوده، آيا اين وارث يا ورثه‌هاى او حقّ به هم زدن آن تقسيم اوّلى زمين موروثى مذكور را دارند يا خير؟

جواب: در صورتى كه ساير ورثه غصبى بودن آن را تأييد كنند، تقسيم مزبور باطل است.

سؤال 1810: ارثى بيش از ده سال است ميان ورثه تقسيم شده و همه ورّاث در آن تصرف كرده‌اند، حال يكى از ورثه مدعى است كه بايد اموال موروثى دوباره از نو تقسيم شود. آيا چنين ادعايى وجه شرعى دارد يا خير؟

جواب: اگر تقسيم با توافق همه ورثه كه بالغ و عاقل بوده‌اند انجام شده و با رضايت تصرف كرده‌اند، ادعاى فعلى بعضى از آنها وجهى ندارد. خصوصا اگر با قرعه تقسيم شده باشد. بلى اگر يكى از آنها ادعاى اشتباه و غلط بودن تقسيم را بكند، و بينه بر دعواى خود اقامه كند، تقسيم سابق نقض مى‌شود. و اگر بينه ندارد مى‌تواند ساير شركا را كه منكر اشتباه هستند، قسم بدهد.

نام کتاب : جامع المسائل نویسنده : فاضل لنكرانى، محمد    جلد : 1  صفحه : 475
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست