responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : جامع المسائل نویسنده : فاضل لنكرانى، محمد    جلد : 1  صفحه : 354

جواب: بلى بايد سر گوسفند را از پايين برآمدگى زير گلو ببرند تا چهار رگ بريده شود. و اهل خبره مى‌گويند اگر سر را از بالاى برآمدگى ببرند چهار رگ قطع نمى‌شود و حيوان حرام مى‌شود. ضمنا در اين جهت فرقى بين عمد و اشتباه نيست و اگر از بالاى برآمدگى بريده شده حرام است و لو اشتباها.

سؤال 1348: گاوى است قوى كه نمى‌توانند بخوابانند و سر او را ببرند، آيا مى‌شود ايستاده رو به قبله سرش را ببرند؟

جواب: بلى از اخبار چنين استفاده مى‌شود كه استقبال در صورت عدم امكان بخاطر سركشى و طغيان، ساقط است.

سؤال 1349: آيا مى‌توان گاو را قبل از ذبح كردن با چوب يا سنگ يا وسيله‌اى ديگر بى‌حس كرد و سپس آن را ذبح كرد؟

جواب: حيوان اگر در موقع ذبح كردن جان داشته باشد، گرچه با ذبح كردن حلال مى‌شود، ولى زدن حيوان براى بى‌حسّ كردن آن، جايز نيست.

سؤال 1350: سر حيوانى را بريده‌اند و حيوان هم مرده است، سپس معلوم مى‌شود كه مقدارى از اوداج اربعه، مثلا ربع يا ثلث يا نصف كمتر يا بيشتر در بدن باقى مانده است آيا پاك است و خوردن آن جايز است يا نه؟

جواب: جايز نيست، حكم ميته دارد.

سؤال 1351: مرغى را ذبح كرده‌اند، به علّت تيزى كارد سرش جدا مى‌شود، در حالى كه مرغ زنده است و رگ همه به طرف بدن مرغ رفته است، آيا تا مرغ زنده است مى‌توان مقدار رگ را به طرف سر مرغ بريد يا خير؟

جواب: اگر تا زنده است اوداج اربعه بريده شود، حلال مى‌شود. ولى سر كه قبل از ذبح شرعى جدا شده حرام است.

ذبح به وسيله دستگاه‌

سؤال 1352: آيا استفاده از گوشت گوسفند و مرغ كه توسط ابزار برقى كه در كشتارگاه ذبح‌

نام کتاب : جامع المسائل نویسنده : فاضل لنكرانى، محمد    جلد : 1  صفحه : 354
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست