نام کتاب : احكام شريعت پيرامون حيات طيبه نویسنده : مدرسى، سيد محمد تقى جلد : 1 صفحه : 341
احكام:
1- بايد از رهگذر نظارت بر توليد كنندگان و فروشندگان مواد غذايى از
كشاورزان و دهقانان گرفته تا رستورانها و نانوائيها و مراكز توليد مواد غذايى و
آسيابها و كارخانجات كنسرو سازى و موادّ لبنى و موادّ گوشتى و مانند اينها، از پخش
وخريد وفروش مواد غذايى فاسد، جلوگيرى كرد.
2- همچنين بايد بر منابع آب آشاميدنى، رودها، مخازن و تلمبههاى
منابع آبى و همچنين بر خطوط لوله آب براى دور ساختن ميكروبها، موادّ راديواكتيو و
ديگر مواد زيان رسان از منابع آبى نظارت كرد.
3- واجب است از انتشار بيماريهاى مرگبار، به وسيلهاى واكسيناسيون
عمومى عليه بيماريهاى مسرى، و ممانعت از انتقال مردم از مناطق آلوده به اين گونه
بيماريها به مناطق پاكيزه، جلوگيرى كنيم.
4- بايد براى جلوگيرى از انتشار بيماريهاى واگيردار در مراكزى چون
مدارس، ادارهجات، كارخانجات و ديگر مراكز تجمّع مردم، يك سيستم نظارتى در نظر
گرفت.
5- بايد براى جلوگيرى از رفت و آمد آزادانه مبتلايان به بيماريهاى
واگيردارى چون آبله، جذام، سل، ايدز، و همچنين براى فراهم آوردن سلامت جامعه و
پيشگيرى از انتشار اين بيماريها، مراكزى براى نگهدارى و قرنطينه مبتلايان به آن
امراض در نظر گرفت.
6- براى جلوگيرى از انتشار بيماريهاى جنسى و همچنين براى ايمن نگاه
داشتن فرزندان از آسيبهاى ژنتيكى، مىبايست بر امر ازدواج در جامعه نظارت كرد.
نام کتاب : احكام شريعت پيرامون حيات طيبه نویسنده : مدرسى، سيد محمد تقى جلد : 1 صفحه : 341