responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : تحفه الناصریه فی فنون الادبیه نویسنده : الإصفهاني، ابو القاسم    جلد : 1  صفحه : 337

و ان کان مع سیلان الدّم و دلایل الحرارة فعلاجه سقی اقراص الکهرباء و اقراص الجلنار فانهما یجب انّ الدّم و ان لم یکن معه دلایل الحر فعلاجه سقی حب المقل الممسک و معجون الخبث صفة حب المقل الممسک للدّم هلیله سیاه بلیله آمله از هر یک پنج مثقال تخم کندنا سه مثقال بسد کهرباء ودع محرق از هر یک دو نیم مقل ازرق ده مثقال ادویه را کوفته مقل داخل نمایند باب ورق سرو و تره و ادویه را با او سرشته حبها سازند و شربتش سه مثقال بابی که آهن تافته در او انداخته باشند و ان اشتکی المریض عن قبض الطّبیعة و یوذیها فیسقی حبّ المقل اللّین و الاطریفل مقل اللیّن صفة حبّ المقل آمله مقشر پوست هلیله زرد هلیله سیاه پوست هلیله کابلی پوست بلیله تخم کندنا از هر یک پنج جزو مقل ازرق چهار جزو مقل را نیم کوب نموده در آب کندنا ناشسته بخیسانند و روز دیکر در هاون بکوبند که بطریق مرهم شود و ادویه را کوفته با او بسرشند و حبها بمقدار نخود بسازند و هر روز در خلاء معده چهارده دانه فرو برند صفة اطریفل مقل اللین پوست هلیله کابلی بلیله هلیله سیاه امله منقی افتیمون اسطوخودوس از هر یک ده مثقال تربد سفید مثقال مقل فلوس خیار شنبر از هر یک سی مثقال فلوس را در اب کندنا حل نموده با عسل بقوام آورند و باقی را کوفته با روغن بادام چرب نموده با او بسرشند و عند الضّرورة تا پنج مثقال استعمال شود و الغذاء الاسفیدباجات بالکراث و لحوم اللطیفه و الرّمانیه و الزرشکیّه فی امزجة الحارة و یضمد باضمدة مسکنة للوجع لئلّا یرم العضو من شدة الوجع مثل الاضمدة المتخذه من الاکلیل و الخطمی و الافیون و الزّعفران و بزر الکتان و صفرة البیض و شحم الدّجاج و المقل و المیعة السّایلة و نح ساق البقر و سنام الجبل او بمرهم الاسفیداج المعمول من اسفیداج الوصّاص
نام کتاب : تحفه الناصریه فی فنون الادبیه نویسنده : الإصفهاني، ابو القاسم    جلد : 1  صفحه : 337
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست