نام کتاب : دانشنامه امام جواد علیه السلام نویسنده : جمعی از نویسندگان جلد : 1 صفحه : 22
آداب سفره
شیخ صدوق گفته است: از محمد بن ولید کرمانی روایت شده که گفت: در
خدمت امام جواد علیه السلام غذا می خوردیم تا اینکه سیر شدیم و سفره را
برچیدند؛ خدمتکار سرگرم جمع کردن خورده ریز هایی که ریخته بود شد؛ حضرت به
او فرمود: آنچه از غذا در (بیرون خانه) بیابان؛ ریخته، حتی اگر ران گوسفند
است، رهایش کن؛ ولی آنچه در میان خانه ریخته، جستجو و گرد آوری بنما.[1] . برقی
با سند خود، به نقل از کسی که خدمت امام جواد علیه السلام بوده - در موقع
ورود حضرت به مدینه - روایت کرده است که: گروهی با حضرت، مشغول خوردن غذا
بودند؛ وقتی حضرت چربی دستهای خود را شست، آنها را قبل از خشک کردن با
دستمال، به سر و صورتش کشید و فرمود: خدایا! مرا، از کسانی قرار ده که هرگز
غبار سیاه و ظلمانی و ذلت و خواری، بر سیمایشان نمی نشیند.[2] .
[~hr~]پی نوشت ها: (1) من لاحضره الفقیه 3: 356 ح 4257. (2) المحاسن 2: 203 ح 1603. منبع: فرهنگ جامع سخنان امام جواد؛ گروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم؛ ترجمه مسلم صاحبی؛ شرکت جاپ و نشر بین الملل چاپ اول زمستان 1387.
نام کتاب : دانشنامه امام جواد علیه السلام نویسنده : جمعی از نویسندگان جلد : 1 صفحه : 22