responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : والاترين بندگان نویسنده : مكارم شيرازى، ناصر    جلد : 1  صفحه : 13

چهارده گانه «عبادالرّحمن» مى‌پردازد.

ما معتقديم كه بهترين تكيه گاه براى مهار و حلّ اين بحران بزرگ، قرآن مجيد است و اگر به اين آيات چهارده گانه عمل شود بدون شك بحرانى به نام «بحران اخلاق» نخواهيم داشت.

اشاره‌اى به محتواى سوره فرقان‌

اين سوره‌ [1] داراى هفتاد و هفت آيه است و مى‌توان آن را به چهار قسمت تقسيم كرد:

بخشى از آيات آن، پيرامون اساسى‌ترين اصل از اصول عقايد، يعنى توحيد، است.

بخشى ديگرى از آن، تبيين مسائلى از نبوّت و پيامبرى است. بخش سوم، انسان را به معاد و جهان پس از مرگ توجّه داده و حقايقى از اين اصل دينى را متذكّر مى‌گردد. و بالاخره بخش چهارم به «ويژگيهاى بندگان خاصّ خداوند» مى‌پردازد، و چهارده‌


[1]. در روايتى از امام كاظم عليه السلام در باره فضيلت تلاوت اين سوره مباركه چنين مى‌خوانيم:

مَنْ قَرَئَها فِى كُلِّ لَيْلَةٍ لَمْ يُعَذِّبْهُ ابَداً وَ لَمْ يُحاسِبْهُ وَ كانَ مَنْزِلَهُ فِى الْفِرْدَوسِ الْاعْلى‌

كسى كه هر شب سوره فرقان را تلاوت كند (خداوند سه فضيلت برايش قرار مى‌دهد):

هرگز او را (به عذاب جهنّم) مجازات نخواهد كرد و مورد محاسبه قرار نمى‌گيرد (بلكه در زمره كسانى خواهد بود كه در يوم الحساب بدون حساب به بهشت خواهند رفت) و در فردوس اعلى (كه بهترين نقطه بهشت است) ساكن خواهد شد. «تفسير نمونه، جلد 15، صفحه 5»

البتّه روشن است كه اين همه ثواب و فضيلت براى كسانى كه فقط اين آيات را تلاوت مى‌كنند، امّا هرگز به مضمونش تفكّر نمى‌كنند و به دستورات آن عمل نمى‌نمايند نيست، هر چند همواره آن را تلاوت نمايند؛ بلكه كسانى مشمول اين روايت و امثال آن هستند كه آيات اين سوره را تلاوت نموده، و به دنبال آن به محتواى آن بينديشند، و اين تلاوت و انديشه مقدّمه عمل به دستورات مطرح شده در آن آيات باشد.

به تعبير ديگر، كسانى بى حساب وارد بهشت مى‌شوند و در بهترين نقطه آن سكنى‌ مى‌گزينند كه پس از اعتقاد به اصول و فروع دين اسلام، متخلّق به ويژگيهاى چهارده‌گانه عبادالرّحمن شوند. از خداوند بزرگ مى‌طلبيم كه اين فوز عظيم را نصيب‌مان كند.

نام کتاب : والاترين بندگان نویسنده : مكارم شيرازى، ناصر    جلد : 1  صفحه : 13
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست