responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : رساله توضيح المسائل نویسنده : سبحانى، شیخ جعفر    جلد : 1  صفحه : 139

(مسأله 160) چيز نجسى كه معلوم نيست استحاله شده يا نه، نجس است.

(مسأله 161) اگر شراب به خودى خود يا به واسطه آنكه چيزى مثل سركه و نمك در آن ريخته اند سركه شود، پاك مى گردد.

(مسأله 162) شرابى كه از انگور نجس درست كنند، با سركه شدن پاك نمى شود بلكه اگر نجاستى هم از خارج به شراب برسد احتياط واجب آن است كه بعد از سركه شدن از آن اجتناب نمايند.

(مسأله 163) شرابى كه از انگور پاك درست كنند اگر از خارج نجاستى به آن برسد احتياط واجب آن است كه بعد از سركه شدن از آن اجتناب نمايند.

(مسأله 164) سركه اى كه از انگور و كشمش و خرماى نجس درست كنند، نجس است.

(مسأله 165) اگر پوشال ريز انگور يا خرما داخل آن ها باشد و سركه بيندازند ضرر ندارد. و احتياط واجب اين است كه پيش از آن كه خرما و كشمش و انگور سركه شود، خيار و بادنجان و مانند اينها در آن نريزند.

5. كم شدن دو سوم آب انگور

(مسأله 166) آب انگورى كه با حرارت آتش جوش آمده پاك است ولى خوردن آن -تا دو سوم آن كم نشود- حرام است. ولى اگر به خودى خود بجوشد حرام و با سركه شدن پاك مى شود.

(مسأله 167) اگر مثلا در يك خوشه غوره، يك دانه يا دو دانه انگور باشد چنانچه به آبى كه از آن خوشه گرفته مى شود آب غوره بگويند و اثرى از شيرينى در آن نباشد و بجوشد، پاك است و خوردن آن حلال است.

(مسأله 168) چيزى كه معلوم نيست غوره است يا انگور; اگر جوش بيايد نه حرام است و نه نجس.

نام کتاب : رساله توضيح المسائل نویسنده : سبحانى، شیخ جعفر    جلد : 1  صفحه : 139
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست