responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : ترجمه تحرير الوسيلة (جامعه مدرسین) نویسنده : خمینی، سید روح الله    جلد : 1  صفحه : 135

و مستحب است، براى خصوص ميّت مرد، عمامه‌اى دور سرش پيچيده شود و دو سر آن زير گلو قرار بگيرد بطورى كه سر طرف راست عمامه روى طرف چپ سينه و سر ديگر آن روى طرف راست سينه كشيده شود. و در خصوص ميّت زن، عوض عمامه، بستن مقنعه مستحب است. و مستحب است با پارچه‌اى، پستانهايش به كمرش بسته شود.

(1) و مستحب است كفن خوب بوده و از مال پاك و بدون شبهه و از جنس پنبه باشد.

و مستحب است اينكه سفيد بوده مگر آنكه پارچه حبره [57] باشد كه بهتر است برد قرمز باشد و مستحب است از پارچه‌اى باشد كه با آن احرام بسته يا با آن نماز مى‌خوانده است و در صورتى كه احتياج به دوختن داشت بهتر است از نخ‌هاى خود كفن استفاده نمود و مستحب است بر هر قطعه‌اى از كفن مقدارى كافور و ذريره پاشيده شود و مستحب است بر حاشيه تمام قطعه‌هاى كفن و بر دو جريده جمله «ان فلان بن فلان يشهد ان لا اله الا اللّه وحده لا شريك له و ان محمدا رسول اللّه صلّى اللّه عليه و آله و ان عليا و الحسن و الحسين، و امامان (عليهم السلام) را تا به آخر مى‌شمارد (مثلا مى‌نويسد: و على بن الحسين و محمد بن على و جعفر بن محمد و موسى بن جعفر و على بن موسى و محمد بن على و على بن محمد و الحسن بن على و الحجة المهدى (عليهم السلام)- ائمته و سادته و قادته و ان البعث و الثواب و العقاب حق» نوشته شود. و همچنين مستحب است بر آن دعاى جوشن كبير نوشته شود. البتّه اولى بلكه احوط آنست كه در جائى اين كلمات نوشته شود كه مطمئن باشد از نجاست و آلوده شدن محفوظ مى‌ماند. و بنابر احتياط واجب بايد از نوشتن اين كلمات در جاهائى كه عرفا بى‌احترامى به آنها حساب مى‌شود، خوددارى كرد. و اگر كسى كه ميّت را غسل داده بخواهد او را كفن كند بهتر است قبل از كفن كردن، غسل مسّ ميّت كرده و وضو بگيرد و اگر كفن‌كننده غير از غسل دهنده است بهتر است از حدث اكبر و اصغر طاهر باشد.

(2)

حنوط ميّت‌

(3) بنابر قول اصح، حنوط كردن ميّت واجب است، كوچك باشد يا بزرگ، مرد باشد يا زن، و حنوط كردن كسى كه در حال احرام بميرد، همانطورى كه گذشت، جايز نيست، و بايد بعد از غسل يا تيمم دادن ميّت، او را حنوط كرد، و اقوا آنست كه حنوط قبل و بعد و در اثناى كفن كردن، جايز است، اگر چه بهتر است قبل از كفن باشد.

و كيفيت حنوط آنست كه بر مواضع هفتگانه سجود (پيشانى، كف دو دست، دو زانو، دو سر دو انگشت بزرگ پاها) كافور ماليده شود. و مستحب بلكه احوط آنست كه سر بينى هم كافور ماليده شود، و بعيد نيست كه ماليدن كافور زير دو بغل و روى سينه و مفصل‌ها،

نام کتاب : ترجمه تحرير الوسيلة (جامعه مدرسین) نویسنده : خمینی، سید روح الله    جلد : 1  صفحه : 135
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست