responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : دانشنامه تهران بزرگ نویسنده : مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی    جلد : 1  صفحه : 1635

والک پلو


نویسنده (ها) : گلاله هنری

آخرین بروز رسانی : سه شنبه 3 تیر 1399

تاریخچه مقاله

والک‌پلو \ vālak-polo \ ، غذایی ساده که با استفاده از گیاه والک که در کوههای منطقۀ شمیران می‌روید، تهیه می‌شود.
والک در فصل بهار در کوههای منطقۀ شمیران می‌روید، و مردم روستاهای اطراف با استفاده از برگهای آن غذاهای مختلفی تهیه می‌کنند. یکی از این غذاها والک‌پلو ست؛ برای تهیۀ والک‌پلو، آب را می‌جوشانند و والک را داخل آن می‌ریزند و پس از 2 تا 3 دقیقه برنج را به آن اضافه می‌کنند؛ سپس برنج را آبکش کرده، با مقداری آب و روغن دم می‌کنند. این غذا پس از حدود 80 تا 90 دقیقه آماده می‌شود.
اهالی روستای گلوکان برای احترام به مهمانان و پذیرایی از آنها والک‌پلو می‌پزند و مردم لالان در روز عاشورا طبقی حاوی والک‌پلو، مرغ، سبزی‌پلو، فسنجان، ته‌چین، سبزی خوردن و دوغ که به آن آش حسین گفته می‌شود، تهیه، و بین یکدیگر تقسیم می‌کنند. مردم منطقۀ شمیران والک را گیاهی با ارزش غذایی فراوان می‌دانند و آن را با گوشت و یا نیمرو نیز مصرف می‌کنند.

گلاله هنری

نام کتاب : دانشنامه تهران بزرگ نویسنده : مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی    جلد : 1  صفحه : 1635
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست