آخرین بروز رسانی : سه شنبه 3 دی 1398 تاریخچه مقاله
آریل [ārīl]، نوعی پوشش در برخی دانهها که در فاصلۀ بین تولید مثل گیاه و زمان رشد دانه از پایۀ دانه به وجود میآید. آریل غالباً پوششی گوشتی به رنگ روشن است که در گیاهان چوبی همچون سرخدار و جوز بویا و در اعضای خانوادۀ آروروت (مارانتاسه)، جنس ترشک، و کرچک وجود دارد. حیوانات جذب آریل میشوند، دانهها را میخورند و سپس با فضولات خود آنها را پراکنده میکنند. آریل دانۀ کرچک اسفنجی است و هنگام رشد آب میکشد. از آریل جوز بویا ادویهای به نام بَسْباسه میگیرند. (113)