responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : دانشنامه ایران نویسنده : مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی    جلد : 1  صفحه : 194

آریل


نویسنده (ها) :

آخرین بروز رسانی :
سه شنبه 3 دی 1398
تاریخچه مقاله

آریل [ārīl]، نوعی پوشش در برخی دانه‌ها که در فاصلۀ بین تولید مثل گیاه و زمان رشد دانه از پایۀ دانه به وجود می‌آید. آریل غالباً پوششی گوشتی به رنگ روشن است که در گیاهان چوبی همچون سرخدار و جوز بویا و در اعضای خانوادۀ آروروت (مارانتاسه)، جنس ترشک، و کرچک وجود دارد. حیوانات جذب آریل می‌شوند، دانه‌ها را می‌خورند و سپس با فضولات خود آنها را پراکنده می‌کنند. آریل دانۀ کرچک اسفنجی است و هنگام رشد آب می‌کشد. از آریل جوز بویا ادویه‌ای به نام بَسْباسه می‌گیرند. (113)

نام کتاب : دانشنامه ایران نویسنده : مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی    جلد : 1  صفحه : 194
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست