responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : تخت فولاد اصفهان نویسنده : عقیلی، احمد    جلد : 1  صفحه : 54

خط بنایی اسماء اللّه شامل: «یا برهان، یا غفران، یا سبحان، یا منّان» تزئین گردیده است.

در بدنه ی دیوار بقعه نیز به خط بنایی بر زمینه رنگ سفید اسامی «محمّد و علی» تکرار گردیده است.

در محدوده ی هوانیروز تکیه های دیگری نیز بوده که امروزه هیچ اثری از آنها مشاهده نمی شود. مثل تکیه سادات طالقانی، تکیه سادات کتابفروش که مشاهیر و بزرگانی در آن مدفون بوده اند(رحمهاللّه علیهما).[1]

موقعیّت جغرافیایی تکیه

این تکیه در سمت راست خیابان آزادگان در محدوده ی فرودگاه قدیم اصفهان واقع گردیده است.

بزرگان مدفون در این تکیه

1 - میرزا محمّد رفیع طباطبائی نائینی: فرزند سیّد حیدر بن زین الدین. متوفّی 1082 ق. هجری قمری مشهور به «میرزا رفیعا». نسبش از طرف پدر به امام حسن علیه السلام و از طرف مادر به امام حسین علیه السلام می رسد. میرزا ابوالحسن جلوه از حکمای بزرگ دوره قاجار نسبش به این فیلسوف عالی قدر می رسد.[2] یکی از بزرگترین فلاسفه و علمای عصر صفویه می باشد. اساتید وی شیخ بهایی، میرفندرسکی، میرداماد بوده اند. از شاگردان برجسته وی علّامه مجلسی، شیخ حرّ عاملی و سیّد نعمت اللّه جزایری را می توان نام برد. علّامه مجلسی در کتاب هایش از وی با احترام یاد می کند و با عنوان «سیدالحکماء المتألهین» وی را می ستاید. وی در فقه، فلسفه، تفسیر و حدیث، استاد مسلّم بود. از آثار ارزشمندش می توان: الف) شجره ی الهیه: در اصول عقاید به فارسی ب) شرح اصول کافی ج) شرح صحیفه ی سجّادیه را نام برد. وی در شعر نیز استاد بود. از اشعار اوست:



[1] 53. برای اطلاع از بزرگان مدفون در اطراف تکیه میرزا رفیعا که قبورشان از بین رفته، ر. ک: مجله میراث شهاب، سال ششم، شماره اول، بهار 1379، ص 38 و 39 ؛ و نصرالهی، غلامرضا: جزوه تخت فولاد سرزمین جاویدان، مشاهیر تکیه میرزا رفیعا.
[2] 54. رفیعی مهرآبادی: آتشکده اردستان، ج 2، ص 278 و 279.
نام کتاب : تخت فولاد اصفهان نویسنده : عقیلی، احمد    جلد : 1  صفحه : 54
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست