responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : جامع المسائل نویسنده : فاضل لنكرانى، محمد    جلد : 1  صفحه : 410

سؤال 1547: اگر شخصى دختر بچه خود را كه قابل تمتع نيست به مدت كوتاهى به منظور محرم شدن مادر آن بچه به داماد، به عقد انقطاعى وى درآورد، آيا مادر آن بچه به آن شخص محرم مى‌شود؟

جواب: اگر براى كودك مصلحت داشته باشد، مانعى ندارد و محرم مى‌شوند.

دعاوى زوجين‌

سؤال 1548: كسى ادعا مى‌كند فلان زن به عقد او در آمده است، و زن منكر مى‌باشد. براى حلّ دعوى شخص عاقد را احضار كرده‌اند، او نيز منكر مى‌شود، ولى بعدا مى‌گويد به علت ترس انكار كردم چون ناموس از اهم مسائل است. اين زن بعد از مدت دو سال، اگر بخواهد شوهر كند، آيا محتاج به طلاق است؟ در صورتى كه مدّعى او را طلاق نمى‌دهد.

جواب: در فرض سؤال، اگر زن يقين دارد شرعا زن آن شخص نشده و به عقد او در نيامده است مى‌تواند شوهر كند و نياز به طلاق نيست.

سؤال 1549: زن مى‌گويد ازدواج دائمى كرده‌ام و مرد مى‌گويد ازدواج انقطاعى بوده است.

دليل و بيّنه هم ندارند. قول كدام مقدم مى‌باشد؟

جواب: در فرض سؤال عقد با قسم خوردن مدعى دوام محكوم به دوام است.

مگر آنكه خلاف آن شرعا ثابت شود.

سؤال 1550: زنى به شخصى اجازه داده كه او را به عقد دائمى در آورد. آن شخص زن را به عقد انقطاعى به مدت پنج سال يا ده سال صيغه كرد و به آن زن هم تذكر نداد و چند اولاد هم از ايشان به دنيا آمد. پس از مدتى زن مطلع شد كه عقد انقطاعى بوده است، لطفا حكم مسأله را بيان فرماييد؟

جواب: در فرض سؤال، اگر زن بعد از اينكه متوجه شد كه عقد انقطاعى بوده، به آن رضايت داد- چون اصل عقد فضولى بوده و رضايت كاشف از صحت آن مى‌شود- اولاد آنها حلال‌زاده است و تا پايان مدت مى‌توانند با هم زندگى كنند.

اما اگر زن بعد از اطلاع اجازه نداد، عقد باطل است و بايد فورا از همديگر جدا شوند. و اولاد نسبت به مادر، اولاد شبهه هستند. كه از همديگر ارث مى‌برند. و اما

نام کتاب : جامع المسائل نویسنده : فاضل لنكرانى، محمد    جلد : 1  صفحه : 410
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست